اختلاف در مالکیت جهیزیه
اختلاف درباره املاک (اموال غیر منقول) با اجباری شدن ثبت آنها، اختلاف میان زن و شوهر را کم میکند و درباره اموال منقول (اثاث منزل) اگر مرد ادعا کند که اموال به او تعلق دارد و زن مدعی شود که اموال را به عنوان جهیزیه به خانه شوهر آورده است، در صورتی که هیچ کدام سند و مدرک در این خصوص نداشته باشند، باید براساس نشانهها و ظواهر حکم کرد.
در این گونه دعاوی تشخیص مدعی از مدعاعلیه نقش مهمی دارد. چنانچه در منطقهای رسم باشد که زن تمام اثاث منزل را به عنوان جهیزیه به خانه شوهر ببرد و زن تمکن مالی داشته باشد و نیز زمان طولانی از عقد ازدواج آنها نگذشته باشد، مرد مدعی شود که اثاث منزل را تهیه کرده است باید دلایلی را مبنی بر این که اموال متعلق به اوست به دادگاه ارائه دهد.
اختلاف در مالکیت جهیزیه
در صورتی که زن تمکن مالی نداشته باشد و ادعای او درباره اشیای گران بهایی که به طور معمول توانایی تهیه آن را ندارد یا از تاریخ وقوع عقد ازدواج مدتی نمیگذرد و زن مدعی است، باید دلایلی را به دادگاه ارائه کند در غیر این صورت باید به نشانههای تصرف در اموال استناد و رأی صادر کرد.
من یک ونیم ساله شوهرم ترکم کرده وجهیزیه موبرده الان چگونه میتونم وسایلم پس بگیرم؟
سلام و دورود می توانید از طریق ارسال اظهارنامه رسمی استرداد جهیزیه توسط خودتان به شوهرتان و بعد از آن تقاضا به دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف