قرابت در قانون مدنی
در قرابت
ماده ۱۰۳۱
قرابت بر دو قسم است قرابت نسبی و قرابت سببی.
ماده ۱۰۳۲
قرابت نسبی به ترتیب طبقات ذیل است:
طبقه اول) پدر و مادر و اولاد و اولاد اولاد.
طبقه دوم) اجداد و برادر و خواهر و اولاد آنها.
طبقه سوم) اعمام و عمات و اخوال و خالات و اولاد آنهادر هر طبقه درجات قرب و بعد قرابت نسبی به عده نسلها در آن طبقه معین میگردد.
مثلا در طبقه اول قرابت پدر و مادر با اولاد در درجه اول و نسبت به اولاد اولاد در درجه دوم خواهد بود و هکذا در طبقه دوم قرابت برادر و خواهر و جد و جده در درجه اول از طبقه دوم و اولاد برادر و خواهر و جد و پدر در درجه دوم از طبقه دوم خواهد بود و در طبقه سوم قرابت عمو و دائی و عمه و خاله در درجه اول از طبقه سوم و درجه اولاد آنها در درجه دوم از آن طبقه است.
قرابت در قانون مدنی
ماده ۱۰۳۳
هر کس در هر خط و به هر درجه که با یک نفر قرابت نسبی داشته باشد در همان خط و به همان درجه قرابت نسبی با زوج یا زوجه او خواهد داشت بنابراین پدر و مادر زن یک مرد اقربای درجه اول آن مرد و برادر و خواهر شوهر یک زن از اقربای سببی درجه دوم آن زن خواهند بود.
قرابت چیست
واحد اوليه اجتماع پس از فرد، خانواده ميباشد كه مجموعهاي متشكل از اشخاص حقيقي است. هر يك از افراد از طريق رابطهاي كه اصطلاحاً قرابت يا خويشاوندي ناميده ميشود با افراد ديگر اجتماع پيوند و نزديكي دارد. قرابت از نسب (قرابت نسبي) يا نكاح (قرابت سببي) و يا رضاع (قرابت رضاعي) حاصل ميشود. قرابت سببي رابطهاي است كه دو شخص را مستقيماً (مانند والدين يا اولاد) يا با واسطه شخص يا اشخاص ديگر (مانند رابطه برادر با خواهر) پيوند ميدهد.
قرابت در قانون مدنی