ارثحقوقی

مراحل صدور سند مالکیت به نام وراث

مراحل صدور سند مالکیت به نام وراث در اداره ثبت اسناد و املاک

ابتدا متصدی دفتر املاک پس از بررسی سوابق و احراز انحصار وراثت و سمت ورثه نسبت به مورث، خلاصه مفاد و شماره گواهی نامه حصر وراثت را در ستون ملاحظات ثبت دفتر املاک مربوطه قید و در زیر ثبت اولیه ملک به نام وراث نسبت به سهام آنها برطبق ماده ۱۰۵ آیین نامه قانون ثبت، ثبت می نماید.

آنگاه برطبق ماده ۱۲۱ آیین نامه قانون ثبت برای هر یک از ورثه یک پیش نویس سند مالکیت تهیه کرده و حدود کلی ملک را در یکی از آنها قید و در بقیه به پیش نویس مزبور اشاره می کند و به همین ترتیب در دفتر املاک ثبت و در زیر هر سهم، به ثبت و صفحه حدود کلی که در آن نوشته شده است، اشاره می کند و پس از گواهی دفتر بازداشتی، پرونده را جهت امضا نزد مسئول مربوطه ارسال می کند.

متعاقبا مسئول مربوطه با بررسی، کنترل و ملاحظه سوابق پیش نویس، اسناد مالکیت ورثه را امضا و دستور تحریر اسناد مالکیت جدید مشاعی و ابطال سند مالکیت اولیه را صادر می کند.

مراحل صدور سند مالکیت به نام وراث

متصدی دفتر املاک حسب دستور مسئول مربوطه اسناد مالکیت جدید مشاعی را تحریر و سند مالکیت مورث را باطل و ضمیمه پرونده می نماید.

در وقت مراجعه متقاضی پرونده جهت پرداخت بهای دفترچه اسناد مالکیت به حسابداری ارجاع می شود.

متقاضی یا متقاضیان بهای دفترچه اسناد مالکیت را به حساب درآمد ثبت طبق فیش صادره از حسابداری نزد بانک ملی مربوطه واریز و نسخ لازم را به ثبت تسلیم می کنند.

آنگاه پرونده همراه با دفاتر املاک مربوطه جهت امضای ثبت دفاتر املاک و اسناد مالکیت تحریرشده نزد مسئول مربوطه ارسال می شود و او بعد از بررسی اجمالی، آنها را امضا می کند.
سپس پرونده جهت تسلیم اسناد به ورثه، به بایگانی ارسال می شود و در آنجا اسناد بعد از نخ کشی، پلمپ و ثبت در دفتر تسلیم سند در قبال اخذ رسید و پس از احراز هویت به ورثه تحویل شده و پرونده در ردیف مربوطه ضبط می شود.

در صورتی که تاریخ فوت مورث قبل از سال ۱۳۴۶ باشد، چنانچه وراث گواهی معتبر مبنی بر پرداخت سهم الارث زوجه متوفی را ارائه کنند، سند مالکیت بدون استثنای سهم الارث زوجه به نام کلیه ورثه با توجه به گواهی حصر وراثت یا توافق نامه رسمی مستند به حصر وراثت صادر می شود.

در غیر این صورت با اقرار ورثه مبنی بر عدم توانایی پرداخت سهم الارث زوجه، نسبت به سهم زوجه سند صادر و تسلیم خواهد شد.

لینک کوتاه مطلب : https://www.vakilraygan.ir/?p=2900

حجت نهاوندی

دانشجوی کارشناسی حقوق قضایی و علاقه مند به تولید محتوا در وب سایت و فعال فضای مجازی

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. من پدرم سال ۸۷فوت شده، و یک باب منزل مسکونی و یه تراکتور داشته. حالا یکی از وارث تراکتور فروخته ویکی دیگر خرید ه بنام خود زده و منزل مسکونی هم بعد دو سال فوت پدر بنام خود زده. بقیه وارث چکار کنند؟

    1. سلام و دورود با توجه به اینکه بدون اذن ما بقی وراث بوده و همچنین بدون انحصار و وراثت بوده می توانید از دادگاه ذی صلاح اقدام نمایید

  2. سهم زوجه به چه صورت از یه ملک خونه حساب میشه اگر مورث فوت شده سال ۸۵ باشه ؟

    1. سلام و دورود بر اساس ماده ۹۱۳ قانون و بر پایه فقه اسلامی، درصورتی‌که یک مرد بعد از مرگ خود فرزندی داشته باشد، سهم زن از میزان ارث شوهر یک هشتم است.

      همچنین قانون مدنی ارث ماده ۹۴۶ بیان می‌کند که میزان سهم زن از دارایی شوهر بعد از فوت وی، اگر او فرزندی داشته باشد، به‌اندازه یک هشتم از اموال منقول و یک هشتم از اموال غیرمنقول است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا